چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز
سرخط خبرها

منفعت طلبی فردی سرلوحه رفتار‌های اجتماعی است

  • کد خبر: ۳۳۸۴۰
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۴
منفعت طلبی فردی سرلوحه رفتار‌های اجتماعی است
یک کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی معتقد است: بسیاری از رفتار‌های ما از خودخواهی و خودبینی سرچشمه گرفته اند و خودخواهی سرلوحه رفتار‌های اجتماعی است.
تکتم جاوید|شهررآنیوز؛ زندگی روزمره ما حالا آن قدر‌ها زیر و بم دارد که باید بنشینیم و درباره روابطمان با آدم‌های دیگر ساعت‌ها حرف بزنیم و آموزش ببینیم. زندگی کردن در شهر و با آدم هایش به همین سادگی که می‌پنداریم و طی می‌کنیم نیست.
 
غم انگیز این است که هیچ کداممان از کودکی، در دوران مدرسه، دانشگاه و پس آن به طور رسمی یاد نگرفته ایم در جامعه چطور رفتار کنیم و به آنچه «حقوق شهروندی» دیگران است احترام بگذاریم. هنوز هم در کتاب‌های مدرسه که هر سال تغییراتی دارند و واحد‌های دانشگاهی، آموزش این حقوق جایی ندارند.
 
هرجا دستمان پر باشد زباله‌ها را رها می‌کنیم. جلو در مغازه مان مانع می‌گذ اریم که هیچ کس پارک نکند. هر جای خیابان که باشد، خودرو مان را رها می‌کنیم. هنرمان این است که طوری خودمان را در مترو و اتوبوس شلوغ جا می‌دهیم که نفر اول صف هنوز درگیر و دار پیدا کردن ورودی است! هنگام رد شدن از کوچه باریک، با خورو پارک شده تصادف می‌کنیم و پیروزمندانه صحنه را ترک می‌کنیم، با پارتی فرزندمان را در مدرسه خوب ثبت نام می‌کنیم و هزار ماجرای دیگر.
 
این‌ها بخش کوچکی از همه رفتار‌هایی است که در اجتماع انجام می‌دهیم. موجوداتی که قرار است اجتماعی باشند و در اجتماع هویت پیدا می‌کنند یا اصول اولیه زندگی در جامعه را نمی‌دانند یا دوست ندارند اجرایش کنند. بسیاری از رفتار‌های ما از خودخواهی و خودبینی سرچشمه گرفته اند. خودخواهی سرلوحه رفتار‌های اجتماعی است.
 
همین می‌شود که رفت و آمد به محل کار، خیابان، خرید و زندگی عادی ما را از دیدن برخی رفتار‌ها و صحبت‌ها عصبانی و کلافه و به افرادی پرخاشگر تبدیل می‌کند. هرکداممان نماینده همین جامعه هستیم، اما برایش کاری نمی‌کنیم، چون معتقدیم مشکل از دیگری است در حالی که حقوق شهروندی یعنی من و تو حقی به گردن هم داریم و باید آن را رعایت کنیم. در کنار هر زندگی فردی، یک زندگی جمعی هم وجود دارد و برای موفقیت در این نوع زندگی، باید فردگرایی و منفعت طلبی مهار شود و اخلاق جمعی رواج یابد. در غیر این صورت، جامعه جای قشنگی برای زندگی نخواهد بود.
 
تنها چاره این است که با حقوق شهروندی آشنا شوید. دانستن آن هم زحمت چندانی ندارد کافی است کتاب‌های مرتبط با آن را بخوانید و در کتابخانه نگه دارید. حتی جست وجو کردن در سایت‌ها مؤثر خواهد بود، و در نهایت، اگر گذرتان به آدم‌های منفت طلب افتاد و قرار بود حقوق شما را زیر پا بگذارند، با دانشی که از قبل به دست آورده اید، از حق خود دفاع کنید و خیالتان راحت باشد که قانون با شماست. به خاطر بسپارید فرهنگ سازی و قانونمندی از هرکدام از ما آغاز می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->